Tips!

Please reload

Reinigen van uw Zonnelux raamdecoratie

1/19/2017

Nieuwe raamdecoratie van Zonnelux zien er altijd fantastisch mooi uit, maar er komt een moment waarop u ze toch echt een keer moet gaan reinigen. Met name vette omgeving (keuken) en ruimtes waar gerookt wordt zijn een broedplaats voor vuil. Hieronder kunt u per product onze adviezen terug vinden.

 

 

 

Jaloezie van aluminium, hout en leer:

Horizontale jaloezieën zijn goed te onderhouden.

U kan de lamellen met een vochtige doek zonder agressief reinigingsmiddel afpoetsen.

 

Shutters

Ook shutters van Zonnelux zijn makkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veegt u er eenvoudig af met een stofdoek of plumeau. Verwijder hardnekkige vlekken met een licht vochtige doek. In verband met het aantasten van de laklaag adviseren wij om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken.

 

Plisse & Duette®

Plisséstoffen zijn enkelzijdig geplisseerd.

Om deze vouwen in de stof goed te houden, adviseren wij de producten dagelijks op en neer te laten, en ook één maal per week de plissés geheel opgetrokken te houden gedurende een periode van een 1⁄2 dag, om zo de plooien in goede staat te houden.

 

De producten zijn eenvoudig te reinigen door ze in een bad/ teil met water (max. 30o) te dompelen, het gebruik van (agressieve) reinigingsmiddelen wordt hierbij afgeraden dit in verband met aantasten van de stof en het voorkomen van vlekken.

 

Rolgordijnen Facetlight

U kunt deze met een licht vochtige doek afnemen. Rolgordijnen en facetlights kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen Ook mogen rolgordijnen niet gewrongen of geschrobd worden.

 

Sheerlight

De Sheerlight is een zeer duurzaam product. Door het product regelmatig af te stoffen met een zachte plumeau houdt u uw Sheerlight lang mooi en schoon. 

 

Indien u de Sheerlight grondiger wilt reinigen kunt u daarvoor een handstofzuiger op de laagste stand gebruiken. Let wel op dat de zuigmond glad is, om haakjes in de stof te voorkomen. Door de handstofzuiger langzaam naar de zijkant te bewegen, kunt u ook licht vuil tussen de voiles verwijderen. Om losliggend vuil tussen de lamellen te verwijderen, kunt u ook een haardroger op een koude stand gebruiken. Hiermee kunt u het vuil tussen de lamellen naar de zijkant blazen. Lichte vlekken kunt u met een zachte spons met water licht afnemen. Dieper vuil en de meeste vlekken kunt u verwijderen door de Sheerlight te dompelen in een bad (maximaal 30°) met een niet synthetisch wasmiddel. Vervolgens de Sheerlight met schoon water goed uitspoelen en uithangen met de lamellen in gesloten toestand om te drogen. Let op: de boven rail mag niet in bad gedompeld worden en moet ten aller tijde droog gehouden worden!

 

Vouwgordijn

Alle vouwgordijnen worden gemaakt van stoffen die chemisch reinig baar zijn. De vouwgordijnen zijn eenvoudig van het railsysteem te halen en weer te bevestigen. De wasvoorschriften staan vermeld op de stofstalen of informeer erna bij uw dealer.

 

Paneelgordijnen van rolgordijn- en Washistof

Indien u het paneelgordijn wilt reinigen, dan kunt u dit met een licht vochtige doek afnemen. Panelen kunnen niet in de wasmachine en kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen. Ook mogen de panelen niet gewrongen of geschrobd worden.

 

Panelen van gordijnstof

Panelen van gordijnstof zijn handwasbaar. Zie voor de juiste specificaties de gegevens in het vouwgordijnboek op de achterzijde van de kleurstaal of informeer bij uw dealer.

 

Lamellen

Aluminium en kunststof lamellen zijn door antistatisch behandeling stof- en vuilafstotend.

Lamellen kunt u met een spons afnemen met handwarm sopje. De lamellen niet dompelen

in water of zeepoplossing. Textiel lamellen kunnen (indien aangegeven) met de hand gewassen worden in een lauwwarm sopje, informeer hierna bij uw dealer.

 

Woven wood

Stofzuigen is een van de gemakkelijkste manieren van het schoonmaken van een woven wood product. Wanneer de stof is gaan liggen in de spleten van de woven wood dan kunt u deze ook reinigen door het gebruik van een zachte borstel.

 

Horren

Horren zijn goed te onderhouden. U kan zowel het gaas als het frame met een vochtige doek zondergressief reinigingsmiddel afnemen.

 

PS. Alle reiningingsadviezen zijn met zorg opgesteld. Desondanks kunnen wij geen verantwoordelijkheid accepteren voor de resultaten van de reiniging.

Bron: www.zonnelux.nl 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2020 Vakbedrijf van Osch

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Plameco Best

Zandstraat 22,5683 PL Best.     

T 0499-785408

E info@plamecovanosch.nl

 

Plameco Gemert

Kruiseind 16C, 5421 ND Gemert. 

T 0492-368100
E info@plamecogemert.nl

  • Facebook Social Icon