Tips!

Please reload

Akoestiek in huis verbeteren

1/13/2017

Een slechte akoestiek in huis kan zorgen voor klachten als vermoeidheid en concentratieverlies. Daarnaast kan door een slechte akoestiek de sfeer in een ruimte ongezellig aandoen en kunnen de mensen elkaar slechter verstaan. Maar een slechte akoestiek kan ook de oorzaak zijn van geluidsoverlast waar, naast uzelf, zelfs de buren last van kunnen hebben. En ruzie met de buren, dat wil natuurlijk niemand. Uw thuis is bedoeld om te ontspannen en te genieten, maar hoe kan de akoestiek in de woning worden verbeterd en welke rol kan het plafond hierin spelen?

 

Galm in huis verminderen

U kent het misschien wel: de holle klank en echo die u hoort als u in een lege woning staat. Het geluid in de woning wordt dan niet opgenomen door zogenaamde geluidsabsorberende materialen en meubels, maar kaatst tegen kale oppervlakten in de woning aan. Nadat het kaatst tegen de harde oppervlakken van wanden, vloeren, meubels en het plafond, komt het terug. Deze weerkaatsing van het geluid is hetgeen wat een hinderlijke galm veroorzaakt. Dit kan dus ook gebeuren in (grotere) ruimten die minimaal gestoffeerd en gemeubileerd zijn. Vervelend, helemaal als u juist de voorkeur heeft voor een minimalistische inrichting met strak meubilair.

 

Aankleding en meubilair

De aankleding van de woonkamer kan de akoestiek verbeteren, wanneer geluidsabsorberende materialen worden gebruikt. Bij geluidsabsorberende materialen moet u denken aan vloerbedekking, tapijten, kleden, gestoffeerde meubelen, (zwaardere) gordijnen en kasten. Deze nemen het geluid op en verminderen het weerkaatsen ervan. Is er toch nog een hinderlijke galm, dan kan worden nagedacht over bijvoorbeeld het laten plaatsen van een akoestisch spanplafond.

 

Spanplafond

Het plafond kan een grote rol spelen bij het verbeteren van de akoestiek. Het plafond is namelijk een groot oppervlak dat zich uitstrekt over de gehele ruimte. Het kaatst al het geluid makkelijk terug en draagt op deze wijze bij aan die hinderlijke galm. Maar wist u dat in het plafond ook meteen het grootste deel van de akoestiekverbetering kan liggen en dat deze verbetering binnen één dag gerealiseerd kan zijn? Hiervoor kan namelijk onder het oude plafond een nieuw plafond worden gespannen. Het akoestisch spanplafond van Plameco.

 

De geluiddempende effecten van een akoestisch spanplafond

Het akoestische spanplafond van Plameco dempt het geluid. Hierdoor wordt de galm in huis sterk verminderd. Het plafond weerkaatst het geluid niet langer, maar neemt het op. Gevolg is een ontspannen ruimte, doordat geluid geen overbelastende galm meer heeft. Het Plameco plafond wordt dus onder het originele plafond gespannen. Deze aanpassing wordt al in één dag gedaan, zonder dat hiervoor gesloopt of andere intensieve voorbereidende werkzaamheden gedaan hoeven te worden.

 

Dat het aanpassen van het plafond zo’n goede aanpassing kan zijn om de akoestiek te verbeteren, lag misschien niet heel erg voor de hand. In plaats van een betonnen, hard plafond, heeft u dan een plafond van een hoogwaardige elastische kunststof, dat strak onder het huidige plafond wordt gespannen. Maar naast dat het praktisch is, ziet een Plameco spanplafond er ook nog eens prachtig uit, gaat jaren mee en is zeer onderhoudsvriendelijk.

 

Doordat de plafonds van Plameco  geheel naar wens zijn aan te passen, passen ze perfect bij elke stijl. Dus ook wanneer de woning modern of minimalistisch is ingericht, draagt het spanplafond van Plameco op passende wijze bij aan een verbetering van de akoestiek. En … een heerlijke rust in huis.

 

Bron: www.plameco.nl  

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2020 Vakbedrijf van Osch

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Plameco Best

Zandstraat 22,5683 PL Best.     

T 0499-785408

E info@plamecovanosch.nl

 

Plameco Gemert

Kruiseind 16C, 5421 ND Gemert. 

T 0492-368100
E info@plamecogemert.nl

  • Facebook Social Icon