Tips!

Please reload

Welke plafondversiering zou u kiezen?

1/28/2017

Welke plafondversiering past bij mijn plafond?

 

We zeggen het wel vaker bij Plameco, maar de tijd dat een plafond alleen strak en wit ‘moet’ zijn, is toch echt voorbij. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om uw plafond een spannend uiterlijk te geven of om de sfeer van uw huis te bepalen. Maar hoe weet u welke plafondversiering het beste bij uw plafond en de hele ruimte past?

 

Stap 1: bepaal de sfeer en het karakter van uw huis

In eerste instantie is het goed om te weten welke sfeer u uw ruimte wilt meegeven. Kijk daarbij niet alleen naar wat u leuk vindt, maar kijk ook naar het karakter van uw woning. Woont u in een statig herenhuis uit 1920, dan past een klassieke uitstraling beter dan een super strak en hyper modern interieur. Andersom zult u in een hippe loft in een drukke stad ook geen landelijke elementen in uw huis brengen die bij een woonboerderij op de Veluwe juist weer wel passen.

 

Stap 2: kies een materiaal voor uw plafond

Van welk materiaal wilt u uw plafond maken? De makkelijkste manier is gips. Dit kunt u relatief eenvoudig zelf aanbrengen, past bij iedere stijl en kunt u in elke kleur verven die u wilt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van kurk of hout voor een natuurlijk, warm effect. Of aluminium voor een moderne uitstraling. Of een kunststof doek die over uw huidige plafond wordt gespannen.

 

 

 

Stap 3: maak uw plafond compleet met plafondversiering

De laatste stap is om te kijken welke plafondversiering u wilt in de uw huis. Wij geven u hier een drietal opties.

 

 • SIERLIJSTEN EN ORNAMENTEN
  Bij sierlijsten en ornamenten denken de meeste mensen toch gelijk aan een klassieke of landelijke uitstraling. Dat kan, maar hoeft niet. Tegenwoordig zijn er ook strakke lijsten en koven die passen bij een modern interieur.
   


   

 • VERLICHTING
  Verlichting is een belangrijk onderdeel van de ruimte. Een lichtplan kan helpen om te bepalen wat voor soort licht op welke punten moet worden geplaatst. Zo kunt u bijvoorbeeld met spots bepaalde elementen extra benadrukken, zorgt een kroonluchter voor de nodige sfeer en een uplighter zorgt voor een mooie weerkaatsing van het licht op het plafond.

  Bij Plameco hebben we de expertise in huis om een gedetailleerd lichtplan op te stellen voor uw woning. Bent u bovendien op zoek naar gave lichteffecten? Dankzij onze samenwerking met Swarovski kunnen we unieke verlichting- en plafondcombinaties maken. Zij maken voor ons speciale verlichting met Swarovski kristallen die we vervolgens verwerken in onze plafonds.
   

   

 • AFBEELDING ALS PLAFONDVERSIERING
  Wilt u een écht bijzonder plafond, dan kunt u er ook voor kiezen om een afbeelding in uw plafond te verwerken. Dat kan op verschillende manieren, zoals een afbeelding afdrukken op een kunststof doek. Of gebruik een soort lichtbak, eventueel met de mogelijkheid om regelmatig afbeeldingen te verwisselen. Zorg wel dat de afbeeldingen die u gebruikt een connectie hebben met de rest van de ruimte of de omgeving. Bijvoorbeeld een motief dat ook in de meubels is verwerkt, een rustgevende lucht met wolken of een stoere skyline van de stad waar u woont.
   

Voor wat voor plafondversiering u ook kiest, Plameco kan u helpen om het plafond van uw dromen te creëren. 

Bron: www.plameco.nl 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2020 Vakbedrijf van Osch

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Plameco Best

Zandstraat 22,5683 PL Best.     

T 0499-785408

E info@plamecovanosch.nl

 

Plameco Gemert

Kruiseind 16C, 5421 ND Gemert. 

T 0492-368100
E info@plamecogemert.nl

 • Facebook Social Icon