Tips!

Please reload

Welk effect heeft de plafondkleur op uw kamer?

2/4/2017

Iedereen weet dat kleuren de sfeer van een ruimte bepalen. Maar wist u dat u met kleuren ook de optiek van de ruimte kunt bepalen? Bijvoorbeeld door een ruimte groter, kleiner, hoger of lager te laten lijken. Niet alleen door de muren te schilderen, maar juist ook door het plafond in het geheel mee te nemen.

 

Functie van de kamer

Welke kleuren bij de kamer passen is in eerste instantie afhankelijk van de functie van de ruimte. Is het de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer of badkamer? Of is het misschien een kantoor of bedrijfspand? In een kinderkamer mogen bijvoorbeeld best wat meer fellere kleuren gebruikt worden voor het plafond, dan voor een woonkamer waar je meer een gevoel van rust en een knusse ruimte wilt creëren. Een bedrijfspand moet in de eerste plaats functioneel zijn, maar ook motiverend voor de medewerkers.

 

Welke effect wilt u bereiken?

De volgende stap is om kritisch naar de kamer te kijken. Heeft u een statig herenhuis met hoge plafonds waar u een knusse sfeer wilt creëren? Of heeft u juist een kleine kamer die u hoger en groter wilt laten lijken?

 

 • HOGE PLAFONDS, LAGER EFFECT
  Schilder hoge plafonds in een donkere kleur om ze lager te laten lijken. Met hoge plafonds bedoelen we wel dat deze minimaal 2,40 meter hoog moeten zijn. Is het plafond lager, dan kan er juist een benauwend effect ontstaan. Belangrijk is wel om de muren dan in een lichte kleur te schilderen of behangen en om ook de vloer licht te houden. Het plafond is dan een echte eyecatcher. Zeker als u het combineert met één ander pronkstuk in uw interieur.
   

 • HOGE PLAFONDS, SMALLE RUIMTE, BREDER EFFECT
  Heeft u een ruimte die hoog en smal is? Verf dan het plafond in een donkere kleur. Verf een strook aan de bovenzijde van de muren in dezelfde kleur als het plafond en de kamer lijkt niet alleen lager, maar ook breder.
   

 • LAGE PLAFONDS, HOGER EFFECT
  Andersom geldt voor lagere plafonds dat deze met een lichtere kleur optisch hoger lijkt. Zeker als de muren wel een donkerdere tint hebben. Met plafondversieringen kunt u het plafond dan eventueel nog verder aankleden.

 

Een andere tip om de kamer hoger te laten lijken, is om de rand van het plafond in dezelfde kleur te schilderen als de muren.

 

Extra kleurtips voor uw kamer

 • Laat uw kamer breder lijken door het plafond een lichte kleur te geven, één muur een donkere tint en de tegenoverliggende muur in dezelfde kleur, maar dan een in een lichtere tint.

 • Voor een ‘boxeffect’ schildert u de muren en het plafond in dezelfde kleur. Let er wel op dat daardoor het gevoel voor diepte verdwijnt. Leuk voor een toilet of andere ruimtes waar u niet lang verblijft.

 • Zorg voor evenwicht in uw kamer door kleuren uit dezelfde toonwaarden-kleurenfamilie te gebruiken. Kies voor kleuren die bij elkaar passen.

 • Wilt u meer rust in uw kamer? Gebruik dan dezelfde kleur in de ruimte, maar dan met verschillende schakeringen. Minder spannend, maar u creëert wel rust.

 

Bijzondere plafonds van Plameco

Wilt u iets totaal anders voor uw plafond? Denk dan eens aan een plafondschildering, bijvoorbeeld van een motief van de kussens op de bank, speel met vlakken in verschillende kleuren, gebruik een foto of ga voor een transparant plafond met verlichting voor een bijzonder effect.Bij Plameco kunnen we alle soorten plafonds plaatsen. Hoogglans plafonds in veel verschillende kleuren. Zonder hoogglans zijn eigenlijk al kleuren wel mogelijk, egaal of gemarmoreerd voor een klassieke look.Welk effect u dus ook wilt bereiken in uw kamer, bij Plameco hebben we zo goed als zeker de oplossing.

Bron: www.plameco.nl

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2020 Vakbedrijf van Osch

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Plameco Best

Zandstraat 22,5683 PL Best.     

T 0499-785408

E info@plamecovanosch.nl

 

Plameco Gemert

Kruiseind 16C, 5421 ND Gemert. 

T 0492-368100
E info@plamecogemert.nl

 • Facebook Social Icon